servicios_contactologia_principal

Contactologia

Adaptació

Per realitzar qualsevol adaptació de lents de contacte, vam realitzar un examen visual complet preliminar.

Adaptem les lents de contacte per solucionar qualsevol defecte refractiu que tingui el pacient, ja siga: miopia, hipermetropia, astigmatisme i presbícia, així com qualsevol combinació possible d’aquestes.

En aquest examen realitzem:

  • Refracció
  • queratometria
  • Salut visual

Adaptem les lents de contacte que millor s’ajusten a les necessitats de cada pacient.
En l’adaptació se li ensenya al pacient la manipulació, posar i traure les lents, així com la seva neteja i conservació.
També se li ensenya al pacient els principis d’higiene que deu seguir a l’hora de posar-se i llevar-se les lents de contacte per evitar infeccions i / o altres problemes relacionats amb una mala higiene.

Realitzem un seguiment als nostres pacients, cada any o quan el pacient ho necessiti per assegurar les millors condicions oculars

Reemplaçament freqüent

Són les que s’adapten més freqüentment en l’actualitat, per la seva facilitat en la neteja i maneig, així com la seguretat a nivell ocular. Tot això és possible si es compleixen els terminis de reemplaçament recomanats.
Reemplaçaments existents:

  • Diari
  • Quinzenal
  • Mensual
  • Trimestral

Reemplaçament convencional

Lents toves, lents Rígides o Gas Permeables

Encara que en l’actualitat les lents de reemplaçament freqüent són les que més s’adapten, però són les de reemplaçament convencional toves les que són molt útils per a casos especials on es necessiten potències o paràmetres fora dels estàndards.

Lentes de contacto òptica

Sistemes de manteniment

És molt important utilitzar el sistema de manteniment adequat per a cada lent de contacte, així com per a cada tipus de llàgrima, utilitzant un sistema que proporcione una major neteja i desinfecció en els casos necessaris. També és molt important que la solució de manteniment siga bona perquè cada vegada que ens tornem a col·locar la lent de contacte notem sensació de comoditat i frescor.
Molts dels casos pels quals la gent deixa de portar les lents de contacte amb comoditat, és causat per un mal ús del sistema de manteniment, o per usar un sistema de manteniment no adequat, per això, sempre es recomana seguir les recomanacions del òptic optometrista.
Si el pacient té una baixa quantitat de llàgrima o una llàgrima de menys qualitat, se li recomana l’ús de gotes oculars (llàgrima artificial) per a un major confort i comoditat. També es recomana en els casos on l’ambient sigui molt sec, o segons el tipus de treball que desenvolupe cada usuari (ambients amb aire condicionat, pantalles d’ordinador, treballs de prop, etc.).
En tots els casos, es recomana als usuaris de lents de contacte que no facen un ús abusiu de les mateixes, i que sempre seguixen els passos recomanats pel contactòleg. Ja que un mal ús pot provocar problemes oculars de diferents graus.